bg_image

سوالات متداول

برای پاسخ سریع به سؤالاتی که دارید، سؤالات متداول ما را بررسی کنید.
اگر پاسخ سوال خود را نیافتید میتوانید از فرم پایین صفحه بپرسید.

معنای صرافی چیست؟

صرافی به انگلیسی بریتانیایی bureau de change و به انگلیسی آمریکایی currency exchange در لغت به معنای داد و ستد انواع پول است. پیدایش آن به عنوان یک حرفه را می‌توان ناشی از نیاز مردم به تعیین و صحت وزن و عیار مسکوکات گوناگونی دانست که در قرون پیشین رواج داشتند و ناآگاهی از وزن و عیار صحیح آن‌ها می‌توانست زیان بار باشد. صرافی ریشه بانکداری مدرن امروزی است.

صرافی نوع اول و نوع دوم چه تفاوتی با هم دارند؟

صرافی‌هایی که صرفاً به خرید و فروش نقدی ارز و مسکوک طلا مبادرت می‌نمایند و پرداختن به سایر معاملات ارزی توسط این نوع صرافی‌ها ممنوع می‌باشد.
صرافی‌هایی که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز و مسکوک طلا و نقره به امر نقل و انتقال ارز در چارچوب مقررات ارزی از جمله انجام عملیات مربوط به حواله‌های ارزی از طریق بانک‌ها و موسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی و ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور و از این قبیل اشتغال می‌ورزند.

بازار متشکل ارزی چیست؟

بازار متشکل ارزی مکانی برای عرضه و تقاضای بی‌واسطه ارز است که بر معاملات آنی و نقدی اسکناس متمرکز است. کانون صرافان، کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و شرکت های صرافی خصوصی به عنوان بازیگران اصلی این بازار هستند و بانک مرکزی به عنوان بازیگردان اصلی، نرخ ارز را مدیریت می‌کند.

سامانه نیما چیست؟

سامانه ارز نیما در واقع مخفف شده‌ عبارت «نظام یکپارچه‌ معاملات ارزی» است. سامانه نیما با هدف سازماندهی بازار ارز در زمینه تجارت، واردات و صادرات کار خود را آغاز کرد. دولت از روز ۲۱ فروردین ماه سال ۹۷ سیاست مالی جدیدی را در پیش گرفت و به‌ منظور هدایت محصولات وارداتی به سمت مجاری رسمی، اطمینان از تخصیص مناسب و عادلانه ارز بر اساس اولویت تقاضا، جلوگیری از قاچاق و خروج سرمایه‌های کشور و شفافیت کامل فرآیند عرضه و تقاضا، سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی موسوم به سامانه ارز نیما را راه ‌اندازی نمود. از بهمن ‌ماه سال ۹۶ زمزمه‌هایی درباره‌ تشکیل بازار متشکل ارزی به گوش می‌رسید که در نهایت بانک مرکزی در اردیبهشت ۹۷ از سامانه ارز نیما رونمایی کرد.

سامانه سنا چیست؟

سامانه نظارت ارزی (سنا) سامانه درگاهی است که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی و در راستای متشکل نمودن بازار ارز کشور و ساماندهی معاملات ارز در شبکه صرافی‌ های مجاز و به عنوان سامانه نظارت بر ارز و مبادلات ارزی از سال 90 راه‌ اندازی شده است و صرافی ها موظف اند معاملات روزانه ارزی شان را در آن ثبت کنند.

سوالات مرتبط با خرید و فروش ارز

آیا شما ارز دولتی می فروشید؟

در حال حاضر ارزی تحت عنوان ارز دولتی وجود ندارد. بلکه فروش ارز با نرخ حاشیه بازار (بازار متشکل ارزی) و به صورت رسمی می باشد.

نرخ خرید فروش شما با بازار آزاد چقدر اختلاف دارد؟

نرخ خرید و فروش در صرافی پارسیان بر اساس نرخ بازار متشکل ارز ایران و نرخ معاملات در سامانه سنا و نیما می باشد.

آیا بجای فرد حقیقی دیگری انجام معامله صورت می پذیرد؟

خیر، حضور شخص حقیقی برای معامله الزامی است.

در مورد اشخاص حقوقی، ارزها با چه سرفصلی و با چه نرخی خریداری می شود؟

ارز حاصل از صادرات کالا و یا خدمات، سرمایه گذاری با احراز هویت و رعایت مقررات مبارزه با پولشویی، تکمیل مدارک و فرم های مربوط با نرخ خرید اعلام شده در تابلو یا سایت شرکت

مقدار ارز و مدارک مورد نیاز برای معامله چیست؟

در حال حاضر بر اساس شیوه نامه های ابلاغی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هر فرد حقیقی می تواند در سال تا سقف مقرر به یورو یا معادل دلاری آن بصورت اسکناس و پس از ارائه مدارک ذیل با عنوان ارز مسافرتی خریداری نمایند.
• اصل کارت ملی ( در صورت داشتن کارت ملی قدیمی ارائه کارت ملی به همراه شناسنامه و رسید ممهور ثبت احوال مبنی بر انجام مراحل تعویض کارت ملی قدیمی)
• کارت بانکی عضو شبکه شتاب به نام فرد خریدار برای خرید و شماره شبا به نام فرد فروشنده برای فروش
• شماره تلفن همراه (سیم کارت) به نام فرد متقاضی
• تکمیل فرم های مربوطه و امضای آن ها در حضور متصدی صرافی
• بلیط-گذرنامه-ویزای معتبر(در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) + عوارض خروج از کشور
بدیهی است پس از بررسی های لازم از جمله احراز اصالت و اعتبار مدارک ارائه شده، فروش ارز انجام خواهد شد و در صورت نقص مدارک یا عدم اعتبار هر یک از آن ها صرافی از فروش ارز معذور می باشد.

ورود و خروج ریال توسط هر مسافر تا چه میزان مجاز است؟

ميزان ورود و خروج ريال توسط هر مسافر حداکثر تا مبلغ 5.000.000 (پنج ميليون) ريال مجاز است.

آیا امکان خرید و فروش آنلاین یا تلفنی دارید؟

در حال حاضر وفق مقررات بانک مرکزی امکان خرید و فروش آنلاین و تلفنی برای صرافی ها ممنوع می باشد.

آیا خرید از سایر صرافی های مجاز در میزان یا سقف معین شده خرید (معادل 2000 یورو) لحاظ می شود؟

بله، با توجه به اینکه معاملات مجاز باید در سامانه ثبت شود، لذا هرشخص حقیقی، هر میزان که از هر صرافی مجاز طی یک سال شمسی ارز خریداری نماید از سقف معادل دو هزار یوروریی وی کاسته می شود.

آیا صرافی پارسیان ارز دیجیتال (بیت کوین، اتر و...) خریداری می کند؟

خیر، با توجه به اینکه حسب مقررات جاری در حال حاضر هیچ یک از صرافی ها، مجاز به فعالیت در فضای مجازی نیستند، لذا صرافی پارسیان فعلاً در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیتی ندارد.

آیا برای خرید ارز باید یکسال از زمان خرید قبلی گذشته باشد یا با شروع سال جدید می توان اقدام به خرید ارز نمود؟

بر طبق مقررات جاری، هر شخص حقیق ایرانی که اهلیت معامله را داشته باشد می تواند طی یک سال شمسی حداکثر تا سقف مقرر از هریک از صرافی های مجاز تا سقف معادل 2000 یورو بصورت اسکناس خریداری نماید.

ورود و خروج ارز توسط هر مسافر به صورت اسکناس تا چه میزان مجاز است؟

ورود ارز توسط هر مسافر تا سقف ده هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها و خروج ارز توسط هر مسافر تا سقف پنج هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از مرزهای هوایی، تا سقف دو هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی مجاز است.

ورود ارز به صورت اسکناس برای بیش از سقف تعیین شده چگونه است؟

برای ورود ارز‏/اسناد بانکی و اوراق بهادار بی‌نام مجموعاً به مبلغ بيش از سقف تعيين شده، مسافر می‌بايست در مبادی ورودی نسبت به اظهار ارز‏/اسناد بانکی و اوراق بهادار بی‌نام همراه خود (به صورت کتبی یا شفاهی) به گمرک جمهوری اسلامی ایران اقدام و اطلاعات مورد نیاز را به‌ صورت سیستمی از طریق درگاه گمرک ج.ا.ا ثبت نماید. ضمناً مسافر می‌تواند قبل از ورود به کشور از طریق درگاه مزبور، ارز‏/اسناد بانکی و اوراق بهادار بی‌نام همراه خود را به صورت سیستمی اظهار نماید.

خروج ارز به صورت اسکناس برای بیش از سقف تعیین شده چگونه است؟

خروج ارز‏/اسناد بانکی و اوراق بهادار بی‌نام مجموعاً مازاد بر مبلغ پنج هزار یورو يا معادل آن به ساير ارزها از مرز هوایی و مازاد بر دو هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از مرزهای زمینی، ریلی و دریایی به ازاء هر مسافر به خارج از کشور، منوط به اظهار آن در زمان ورود به کشور و مشروط به ارایه رسید چاپی حاوی کد رهگیری صادره از سوی بانک ملی ایران و تا سقف مبلغ مندرج در رسید مزبور در مبادی خروجی به گمرک ج.ا.ا خواهد بود.

سوالات مرتبط با حواله

نحوه ارسال حواله به چه نحوی می باشد؟

حواله خریداری شده مشتریان بعد از اتمام فرایند احراز هویت مشتری و دریافت اسناد و مدارک لازم جهت حواله از طریق کارگزاران رسمی شرکت در خارج از کشور ارسال خواهند شد.

زمان ارسال حواله چقدر می باشد؟

زمان ارسال حوالجات بانکی با توجه به نوع حساب مقصد معمولا بین 24 تا 72 ساعت کاری انجام خواهد شد و رسید مربوطه برای مشتری ارسال می گردد.

کارمزد حواله ها چگونه محاسبه می شود؟

کارمزد انجام حوالجات براساس نوع حواله و نوع ارز درخواستی مشخص می گردد.

آیا خرید و فروش ارز در صرافی مشمول مالیات می شود؟

تمامی اطلاعات مشتری که در سیستم سنا ثبت می گردد قابل دسترسی برای سازمان امور مالیاتی می باشد. لطفا در این زمینه با مشاور مالیاتی خود مشورت نمائید.

سقف ارسال حواله چه مبلغی می باشد؟

سقف حواله برای حساب های شخصی و شرکتی متفاوت می باشد ولی با توجه به شرایط خاص این زمان به دلیل فشار تحریم ها بهتر است مبالغ درشت در چند فقره مجزا ارسال گردد.

آیا شرکت صرافی پارسیان حواله آزاد انجام می دهد؟

خیر، شرکت صرافی پارسیان با توجه به تحریم های موجود صرفاً مجاز به انجام حواله های بانکی و نیمایی طبق دستورالعمل بانک مرکزی می باشد.

پاسخ خود را نیافتید؟

اگر پاسخ سوالات خود را در سوالات متداول نیافته اید. می توانید از فرم روبه‌رو سوال خود را از ما بپرسید.
در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ شما را میدهیم.